Dislexie, disgrafie, discalculie, deficit de atentie, probleme de memorie si invatare

Pentru detalii referitoare la durata si cost, accesati AICI pagina SERVICII 

Copilul tau invata cu dificultate? Nu este atent si nu se poate concentra? Este chinuitor sa citeasca, sa socoteasca sau sa scrie? Scrie urat? Isi aminteste cu greu notiunile pe care abia le-a invatat? Intelege cu greutate sensul textelor citite?

Acestea sunt semne clare ca poate avea tulburari de invatare specifice (dislexie - tulburarea cititului, disgrafie - tulburarea scrisului, discalculie - tulburarea de calcul si rationament matematic), probleme de concentrare a atentiei si de memorare sau probleme emotionale care ii afecteaza capacitatea de invatare.

Serviciul de evaluare psihologica pentru copii cu dificultati de invatare presupune identificarea cauzelor performantei scolare scazute (ex: tulburari specifice de invatare, dificultati de atentie sau memorie, probleme emotionale etc), si anume:

1.Evaluare pentru identificare timpurie a riscului de tulburare specifica de invatare (intre 3 si 6 ani) – poti afla din timp daca micutul tau prezinta riscul de a avea, mai tarziu, probleme specifice de invatare, dar si cum poti preveni aparitia acestora. Recomandata copiilor cu intarzieri in dezvoltarea limbajului, dificultati motorii precum si copiilor nascuti prematur sau cu diverse afectiuni neurologice care prezinta un risc mare de a avea dificultati de invatare

2.Evaluarea copiilor de varsta scolara si a adolescentilor – se identifica cauzele posibile ale dificultatilor de invatare si prezenta sau absenta caracteristicilor specifice unor tulburari specifice de invatare (dislexie, disgrafie, discalculie)

In plus fata de recomandarile verbale, parintii pot primi un RAPORT de evaluare detaliat (scris) cu care se pot prezenta la medic in vederea diagnosticului, sau (dupa caz) SCRISOARE pentru scoala cu recomandari de management la clasa pentru cadrele didactice.

NOTA: acest serviciu NU include intocmirea unui plan de interventie/educatie personalizat pentru dificultati / tulburari de invatare

error: Continutul este protejat la copiere !!! Toate drepturile rezervate - psiholog Monica Bolocan.