Povesti Animate – impresii de campanie

Povesti Animate – impresii de campanie

Monica Bolocan, psiholog pentru copii

Zilele acestea am fost foarte ocupata: am citit povesti! Sincer, nu m-am mai simtit de mult timp atat de … copil. Am trait, simtit si visat alaturi de micutii care si-au asternut gandurile si sperantele pe hartie. As fi vrut, cumva, sa fi fost alaturi de ei atunci cand si-au conceput provestile, sa le simt emotiile si bucuria de a le impartasi cu noi si cu ceilalti copii.

Mi-a fost foarte greu sa aleg cea mai frumoasa poveste, pentru ca fiecare dintre acestea are ceva special, fiind expresia unui suflet de copil. Dar criteriile de jurizare au fost clare si, in final, voturile noastre au decis asupra castigatorului. Cred ca povestea castigatoare contine un mesaj frumos pentru toti copiii: grija de a pretui si asculta de sfaturile bune ale celor in care au incredere! Astept cu nerabdare sa vad aceasta poveste transpusa in imagini intr-un desen animat plin de culoare si inspiratie.

Cred ca astfel de initiative derulate de Telekom si Nickelodeon, precum Campania Povesti Animate trebuie repetate. Copiii au nevoie sa fie stimulati pentru a-si scrie propriile povesti despre viata, oameni, credinte si valori, sau despre locurile in care traiesc. Prin jocul creației, prin schimbul de idei, copiii vor deveni mai atenti la tot ce ii inconjoara si vor pretui mai mult lucrurile simple.

Mijloacele de educatie a copiilor prin arta incurajeaza formarea unor comportamente pozitive, bazate pe creativitate, originalitate, exprimare libera si necritica contribuind, implicit, la sentimentul de reusita personala care sta la baza acceptarii neconditionate a propriei persoane si a celorlalti.

error: Continutul este protejat la copiere !!! Toate drepturile rezervate - psiholog Monica Bolocan.