Evaluare psihologică în limba Engleză

Evaluarea psihologică în limba engleză este oferită la Clinica NEUROAXIS de Monica Bolocan, Doctor în Psihologie, psiholog clinician și educațional licențiat, având certificare academică IELTS pentru limba engleză.

Serviciile sunt disponibile atât pentru adulții vorbitori de limba engleză cât și pentru copiii înrolați într-o școală cu predare în limba engleză după curricullum britanic.

  • exemple de teste utilizate: WAIS-IV, WISC-V, NEPSY-II, BROWN Scales, BASC 3, etc

În vederea formulării ofertei personalizate, vă rugăm să trimiteți un mesaj pe email la adresa psiholog@monica-bolocan.ro.

Sunt oferite următoarele tipuri de evaluări:

  • Evaluarea neuropsihologică contribuie la diagnosticul dificultăților generale și specifice de învățare (de exemplu, dislexie, discalculie, disgrafie și dispraxie), permițând stabilirea unui plan educațional personalizat de către școală sau oferirea de facilități (acomodări) la teste și examene, după principiul egalității de șanse
    • În acest scop, sunt necesare, suplimentar, teste psihoeducaționale specifice (ex WIAT, WRAT)
  • Evaluarea aptitudinală / cognitivă (ex WISC IV, WISC-V, WAIS-IV) ajută la stabilirea IQ și identificarea persoanelor supradotate din punct de vedere intelectual, oferind în același timp o descriere detaliată a profilului de abilități cognitive ale persoanei evaluate.
  • Evaluarea psihologică clinică și neuropsihologică acoperă toate ariile de funcționare psihologică: funcții cognitive (inteligență/IQ, limbaj, atenție, memorie și învățare, procesare vizuospatială etc), profil comportamental și emoțional, personalitate, funcționare adaptativă. Evaluarea adresează o arie larga de afecțiuni psihologice (tulburări neurodegenerative la adulti, ADHD, autism, alte tulburări de neurodezvoltare, anxietate și depresie, etc), precum și probleme generale de adaptare și funcționare școlară/academică și socială.

În procesul de evaluare sunt utilizate instrumente psihologice standardizate (baterii de teste, chestionare) validate științific, dezvoltate de specialiști de renume internațională din SUA și utilizate de profesioniștii în domeniul psihologiei din întreaga lume. Testele psihologice sunt adaptate cultural și normate pe populația din SUA sau UK, oferind astfel certitudinea validității și relevanței rezultatelor.

error: Continutul este protejat la copiere !!! Toate drepturile rezervate - psiholog Monica Bolocan.