Evaluare psihologica copii cu dificultati de invatare

Evaluare psihologica copii cu dificultati de invatare

Copilul tau invata cu dificultate? Nu este atent si nu se poate concentra? Este chinuitor sa citeasca, sa socoteasca sau sa scrie? Scrie urat? Isi aminteste cu greu notiunile pe care abia le-a invatat? Intelege cu greutate sensul textelor citite?

Acestea sunt semne clare ca poate avea dificultati de invatare specifice (dislexie, disgrafie, discalculie), probleme de concentrare a atentiei si de memorare sau probleme emotionale care ii afecteaza capacitatea de invatare.

Monica Bolocan, psiholog pentru copii, ofera servicii de evaluare psihologica copii pentru identificarea si remedierea cauzelor dificultatilor de invatare (probleme emotionale, dificultati de scris, citit, calcul matematic, memorare, atentie etc):

  • Screening pentru identificare timpurie (incepand cu 3 ani) – printr-o evaluare psihologica simpla poti afla din timp daca micutul tau prezinta riscul de a avea, mai tarziu, probleme specifice de invatare, si cum poti preveni aparitia acestora. Recomandata copiilor cu intarzieri in dezvoltarea limbajului, dificultati motorii precum si copiilor nascuti prematur care prezinta un risc mare de a avea dificultati de invatare
  • Screening de evaluare a copiilor de varsta scolara – se identifica sursele posibile ale dificultatilor de invatare sau esecului scolar si prezenta sau absenta unor tulburari specifice de invatare (dislexie, disgrafie, discalculie)
  • Evaluare aprofundata – pentru identificarea functiilor cognitive deficitare.

error: Continutul este protejat la copiere !!! Toate drepturile rezervate - psiholog Monica Bolocan.