Evaluare psihologica clinica (autism, ADHD, anxietate, depresie etc)

Pentru detalii referitoare la durata si cost, accesati AICI pagina SERVICII 

Serviciul de evaluare psihologica clinica adreseaza o gama larga de tulburari psihiatrice si este foarte util atat in vederea formularii diagnosticului cat si pentru construirea programelor terapeutice si masurarea progresului inainte, in timpul si dupa tratament sau interventie.

Rapoartele de evaluare ofera informatii pretioase pentru luarea deciziilor de tratament si interventie, oferind o masura obiectiva si precisa a aspectelor si proceselor psihice masurate.

Serviciul include evaluarea psihologica clinica a:

  • nivelului de dezvoltare a competentelor cognitive, emotionale, sociale, motorii, de comunicare/limbaj si autonomie (0 - 6/7 ani) pentru depistarea precoce a intarzierilor in dezvoltare
  • nivelului cognitiv (IQ verbal si non-verbal)
  • functionarii adaptative
  • tulburarilor de neurodezvoltare: limbaj si comunicare, functionare cognitiva, tulburarea de hiperactivitate/inatentie (ADHD), tulburarilor de spectru autist (autism, Asperger) etc
  • tulburarilor de comportament: tulburari opozitioniste, de comportament  etc
  • tulburarilor afectiv-emotionale (anxietate, fobii, ticuri, depresie etc)

In procesul de evaluare sunt folosite instrumente psihologice standardizate (scale, teste, chestionare) si validate stiintific, fiind concepute de specialisti de renume si utilizate de profesionistii in domeniul psihologiei din intreaga lume. Testele psihologice sunt adaptate cultural si normate pe populatia romaneasca, oferind astfel certitudinea validitatii si relevantei rezultatelor.

  • Cabinetul de Psihologie Monica Bolocan este autorizat de Colegiul Psihologilor din Romania (cod de inregistrare RUP 10B2987) si  detine licente de utilizare pentru instrumentele psihologice utilizate, colaborand cu furnizori acreditati.

Rezultatele testarilor psihologice sunt confidentiale si vor fi puse la dispozitia unei terte parti  numai la solicitarea sau cu acordul scris al parintilor. Interpretarea rezultatelor unei testari psihologice este relevanta numai pentru scopul solicitat si nu poate fi generalizata pentru alte scopuri sau situatii.

Despre instrumentele psihologice utilizate in evaluarea psihologica clinica aflati mai multe accesand link-ul de mai jos:

Instrumente de evaluare psihologica clinica (pentru diagnosticul tulburarilor psihiatrice)

error: Continutul este protejat la copiere !!! Toate drepturile rezervate - psiholog Monica Bolocan.