Evaluare dislexie cu MT-2

MT®-2 - Testele de citire MT-2 pentru școala primară

Pentru detalii referitoare la durata si cost, accesati AICI pagina SERVICII 

Testele MT®-2 permit evaluarea aspectelor fundamentale ale procesului de citire: 1) comprehensiunea textului citit în gând, pe cont propriu, și 2) corectitudinea și rapiditatea lecturii cu voce tare.

Testele MT permit verificarea corectitudinii, vitezei și capacitatii de comprehensiune (înțelegere) a citirii de la prima clasă a școlii primare până la clasa a cincea de gimnaziu.

Testele MT®-2 includ pentru fiecare clasă din ciclul I-V, probe de comprehensiune (inițiale, intermediare, finale și de analiză aprofundată) și probe de corectitudine și rapiditate. Pentru clasele a 2-a și a 3-a ale școlii primare sunt prevăzute – atât pentru comprehensiune cât și pentru corectitudine și rapiditate – o probă inițială, una intemediară (circa spre jumătatea anului școlar) și o probă pentru finalul anului. Pentru clasa a 1-a, în schimb, sunt prevăzute o probă de comprehensiune și una de corectitudine și rapiditate de administrat la mijlocul anului școlar și alte două care pot fi propuse la sfârșitul anului școlar ca verificare finală. Pentru clasele a 4-a și a 5-a sunt prevăzute teste de început și de sfârșit de an școlar atât pentru comprehensiune, cât și pentru corectitudine și rapiditate (pentru clasa a 5-a testele finale de comprehensiune sunt două). În plus, au fost prevăzute Teste de aprofundare a capacității de comprehensiune care pot fi propuse pe parcursul anului școlar pentru toate clasele de la a 2-a la a 5-a.

error: Continutul este protejat la copiere !!! Toate drepturile rezervate - psiholog Monica Bolocan.