ASRS Autism Spectrum Rating Scale

ASRS

Autism Spectrum Rating Scales

Ghid multiperspectivă în stabilirea tratamentului și planificarea tratamentului la persoana cu TSA (Tulburari de Spectru Autist)

Sam Goldstein, Ph.D. și Naglieri Jack, Ph.D.

Autism Spectrum Rating Scales TM oferă un ghid în stabilirea unui diagnostic, în deciziile care trebuie luate pentru planificarea tratamentului, în monitorizarea răspunsului la intervenţie şi în evaluarea programului în care a fost inclusă persoana cu TSA.

ASRS sunt scale construite pentru a măsura comportamente asociate Tulburărilor de Spectru Autist (TSA) apărute în cazul copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani.

Din punctul de vedere al utilității, acestea oferă un ghid în stabilirea unui diagnostic, în deciziile care trebuie luate pentru planificarea tratamentului, în monitorizarea răspunsului la intervenţie şi în evaluarea programului în care a fost inclusă persoana cu TSA.

Aceste evaluări sunt realizate fie de către părinţi, fie de către cadrele didactice sau de către toţi aceştia. În vreme ce recunoașterea acestor manifestări și a prevalenței lor a crescut, a crescut în paralel şi riscul sub ori supra/diagnosticării .

ASRS este disponibil în două variante: lungă şi scurtă, atât pentru copii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani, cât şi pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani.

error: Continutul este protejat la copiere !!! Toate drepturile rezervate - psiholog Monica Bolocan.